vrijdag 4 april 2014

Kippensoep

Dit maak ik vaak in het weekend. Kippensoep gemaakt van kippenpoten en lekkere verse groenten wat heerlijk op het fornuis staat staat te geuren. Van de restjes groenten kun je later een kip-rozemarijn taart maken.


Ingrediƫnten:

2 Kippenpoten
1 Liter water
2 Stengels Bleekselderij
1 Prei
5 Worteltjes
2 Uien
1 Kruidenbuiltje van maggie of losse kruiden
Laurierblad
2 bouillonblokjes voor kippensoep van maggie of biologisch (heeft mijn voorkeur)

Zet de kippenpoten op het vuur met 1 liter water met het kruidenbuiltje en laurierblad. Laat dit koken tot het vlees van de botjes af valt. (Ongeveer 30 minuten) Zeef de bouillon zodat er geen botjes meer in zitten. Pluk het vlees van de botjes en gooi dit terug in de bouillon samen met alle gesneden groenten en de bouillonblokjes. Laat dit koken tot de groenten gaar zijn (30 min)
Als je van vermicelli houd kun je dit de laatste 10 minuten nog toevoegen.

Van de restjes groenten kun je een heerlijk kip-rozemarijn taart maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten