vrijdag 4 april 2014

Kip-rozemarijn taart


Een aantal weken terug heb ik deze taart gemaakt deze is ontstaan door de restjes die nog in de koelkast had na het maken van kippensoep. Weg gooien van eten vind ik zonde dus vandaar...
Je kunt het ook andersom doen natuurlijk ;-) de taart maken en de restjes gebruiken voor een heerlijke kippensoep.

Deeg:
Bladerdeeg 5 velletjes

Vulling:
Kip (gemarineerd in knoflook, verse rozemarijn, peper en zout)
Spekjes
Worteltjes
Peultjes
Ui
Bleekselderij
1 el bloem
2 eieren
Crème fraîche
Zakje geraspte kaas

Bekleed een ingevet bakblik met bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg.
Bak de kip en spekjes in een wok als deze gaar is de gesneden groente bij voegen en kort meebakken. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Dit vangt het overbodige vocht op.

Laat het mengsel afkoelen.

Meng de crème fraîche, ei en een half zakje geraspte kaas door elkaar. Roer dit vervolgens door het afgekoelde kip-groente mengsel en stort dit in het bakblik. Strooi de overige kaas over de taart.

40 minuten in de oven op 220 graden.

Van de restjes maak je een heerlijke kippensoep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten