donderdag 3 april 2014

Pittige spinazie-tomaat-fetataart



Vandaag het eerste recept en mijn eerste ervaring met het maken van een blog.

Dit is een heerlijke niet standaard spinazietaart.



Nodig voor 4 personen:

Deeg:
200 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr kwark
4 el melk

1 tl komijnzaadjes of komijnpoeder

Mocht je deeg maken teveel werk vinden gebruik dan bladerdeeg (dit heb ik vandaag ook gedaan) Maar het deeg wat hierboven staat beschreven is wel erg lekker! Mocht je geen e-nummers willen gebruiken dan kun je bloem en verse gist gebruiken.

Vulling:
1 grote zak verse spinazie
2 teentjes knoflook
2 uien of lente uitjes
2 doosjes kerstomaatjes
Crème fraîche
1 pakje feta
2 eieren
Zout
Peper
1 tl chilipoeder

Start met het maken van het deeg door alle ingrediënten door elkaar te kneden. Laat het deeg vervolgens één uur rusten in de koelkast. (Bij gebruik van komijnzaadjes los over het deeg strooien in plaats van door het deeg kneden)

Was de spinazie, snij de uien en knoflook. Wok vervolgens op hoog vuur de groenten. Voeg peper zout en chilipoeder toe en laat het mengsel afkoelen en uitlekken. Na het afkoelen voeg je de crème fraîche en eieren toe.

Bekleed het bakblik met het deeg. Stort het groenten mengsel en dek het geheel af met de doorgesneden kerstomaatjes en de feta.

Nog 30 minuten afbakken in een over van 180 graden.

Lekker als avondeten warm maar ook lekker als lunch koud!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten