zaterdag 24 mei 2014

Geitenkaas taartjes

Wie houdt er nou niet van Geitenkaas? Geitenkaas kun je combineren met allemaal lekkere ingrediƫnten. Mijn favorieten zijn walnoten, hazelnoten en pijnboompitten maar ook dadels en lekker zout spek.

Dit alles verwerken in een hartig taartje is natuurlijk top! Voor 2 personen nodig:

Bodem:
Bladerdeeg 4 plakken

Vulling:
Zachte geitenkaas (8 rondjes)
Lente-uitjes (4)
Ontbijtspek ( 4 plakjes)
Hazelnoten (1 handje)
Walnoten (1 handje)
Pijnboompitten (2 eetlepels)
Ei (1)
Honing

Ik zelf maak de taartjes graag in een cupcake bakblik. Druk in 4 cups een plakje bladerdeeg. (niet vergeten het bakblik in te vetten) Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Hak de noten grof en rooster deze even. De lente-uitje in kleine ringen snijden.
Vervolgens leg je 1 rondje geitenkaas op de bodem en drukt deze aan.
Vervolgens op het laagje geitenkaas een laagje noten.
Dan een plakje spek.
Weer een rondje geitenkaas.
Vervolgens een laagje lente-uitjes.
Weer een plakje spek.
Het bakje afvullen met 1/4 van het ei pijnboompitjes bovenop en wat peper uit de pepermolen.
Dit zelfde doe je ook met de andere 3 bakjes.

Vervolgens 20 minuten in de oven op 200 graden.

Eenmaal uit de oven wat honing over de taartjes gieten.

Erg lekker met een salade met tomaat, komkommer en dadels met honing-mosterd-yoghurt-dressing.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten