Pagina's

dinsdag 27 mei 2014

Kabeljauw met verse kruiden

Verse kruiden heerlijk uit de mini moestijn aan het balkon.

Nodig:

Kabeljauw
Wortels
Tijm
Oregano
Peterselie
Knoflook
Uitje
Peper
Zout

Leg de kabeljauw op aluminiumfolie bedek deze met alle kruiden en ui. Dicht vouwen en dan 20 minuten in de oven.

Wortels koken.

Eet smakelijk!

zaterdag 24 mei 2014

Honing-mosterd-yoghurt-dressing

Een simpele dressing maar erg lekker.

Nodig:

Honing
Mosterd
Yoghurt

Van alles een eetlepel mengen en je hebt een heerlijke dressing.

Geitenkaas taartjes

Wie houdt er nou niet van Geitenkaas? Geitenkaas kun je combineren met allemaal lekkere ingrediƫnten. Mijn favorieten zijn walnoten, hazelnoten en pijnboompitten maar ook dadels en lekker zout spek.

Dit alles verwerken in een hartig taartje is natuurlijk top! Voor 2 personen nodig:

Bodem:
Bladerdeeg 4 plakken

Vulling:
Zachte geitenkaas (8 rondjes)
Lente-uitjes (4)
Ontbijtspek ( 4 plakjes)
Hazelnoten (1 handje)
Walnoten (1 handje)
Pijnboompitten (2 eetlepels)
Ei (1)
Honing

Ik zelf maak de taartjes graag in een cupcake bakblik. Druk in 4 cups een plakje bladerdeeg. (niet vergeten het bakblik in te vetten) Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Hak de noten grof en rooster deze even. De lente-uitje in kleine ringen snijden.
Vervolgens leg je 1 rondje geitenkaas op de bodem en drukt deze aan.
Vervolgens op het laagje geitenkaas een laagje noten.
Dan een plakje spek.
Weer een rondje geitenkaas.
Vervolgens een laagje lente-uitjes.
Weer een plakje spek.
Het bakje afvullen met 1/4 van het ei pijnboompitjes bovenop en wat peper uit de pepermolen.
Dit zelfde doe je ook met de andere 3 bakjes.

Vervolgens 20 minuten in de oven op 200 graden.

Eenmaal uit de oven wat honing over de taartjes gieten.

Erg lekker met een salade met tomaat, komkommer en dadels met honing-mosterd-yoghurt-dressing.












zondag 18 mei 2014

Cheesecake frambozen brownies


Deze heerlijke brownies met frambozen cheesecake zijn echt mijn favoriet!!!!!
De combinatie van de zoete chocolade met het frisse van de roomkaas en het zure van de framboos!!! Heerlijk!!! Ik laat zelf het marmer effect weg. En bouw de cake op in een laag brownie en een laag cheesecake(waar ik de framboos in druk) Dit recept is orgineel van the Hummingbird bakkery uit London die een geweldig bakboek hebben. Daar staat het recept in met drie lagen (brownie, cheesecake, en frambozenslagroom) deze variant vind ik zelf te machtig vandaar dat ik het recept zonder slagroom gebruik!